PEKLOSÓL azotynowa sól konserwująca

PEKLOSÓL azotynowa sól konserwująca
NAZWA:
  • peklosól azotynowa sól konserwująca 
OPIS:
  • peklosól to mieszanina soli spożywczej z azotynem sodu NaNO2 ( E250)
  • może być produkowana na bazie soli warzonej lub kamiennej
  • zawartość azotynu sodu  zależy od indywidualnych potrzeb klientów
ZASTOSOWANIE:
  • peklosól służy do peklowania mięsa i jego konserwowania
  • skutecznie hamuje rozwój bakterii
  • utrwala różową barwę peklowanego mięsa
  • nadaje bogaty smak i aromatyczny zapach peklowanym wyrobom
  • UWAGA! nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia przez ludzi
SKŁADNIKI:
  • chlorek sodu NaCl min.98%
  • azotyn sodu E250 NaNO2 -0,5-06 % standard
  • substancja przeciwzbrylająca E536- K4Fe(CN)6 max.10mg/kg
RODZAJE PEKLOSOLI:
  • zawartość azotynu 0,4-0,5%
  • zawartość azotynu 0,5-0,6%
  • zawartość azotynu 0,7-0,8%
  • zawartość azotynu 0,8-0,9%
OPAKOWANIE:
  • worek foliowy a 2 kg, 25kg 
INFORMACJE DODATKOWE:
  • produkt bezglutenowy
  • nie zawiera alergenów
  • wolna od GMO 
PRZECHOWANIE:
  • produkt należy przechowywać w suchych pomieszczeniach o wilgotności poniżej 75% w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
GWARANCJA:
  • 6 miesięcy  od daty produkcji

Posiadamy w sprzedaży peklosól azotynową sól konserwującą różnych producentów krajowych i zagranicznych.
Zapytaj o szczegóły sprzedawcę, zaproponujemy odpowiedni produkt, który zaspokoi nawet najbardziej wyszukane potrzeby.



Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu.

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania związane z tym produktem. Możesz przesłać wiadomość za pomocą poniższego formularza lub zadzwonić bezpośrednio do handlowca na numer +48 65 540 57 54